XLSX Toplu Ürün Yönetimi Dokümantasyonu

api.ipsizcambaz.com servisleri 1 Ocak 2024 tarihinde kapanacaktır. Lütfen o tarihe kadar kullandığınız servislerde 'api.ipsizcambaz.com' adresini 'api.allesgo.com' olarak değiştirin. Servis istek ve cevaplarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Bölüm 1 - Başlangıç

Toplu ürün yüklemek için ilk olarak mağazanızı seçmelisiniz
Önemli Not: Toplu Ürün Ekleme işlemi yalnızca Çarşı ve Pazar'da bulunan kurumsal mağazalar için yapabilirsiniz. (Görsel 1.1 -Görsel 1.2 Görsel 1.3)

Görsel 1.1

  • "Giriş Yap" butonuna tıklayın.
  • Kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra "Hesabım" sekmesinin hemen altında yer alan "Mağazalarım" butonuna tıklayın.
  • Çarşı veya Pazar platformlarında bulunan kurumsal mağazalar arasından işlem yapmak istediğiniz mağazayı seçin.

Görsel 1.2

  • "Ürün Yönetimi" butonuna tıklayınız.
  • Açılan sekmedeki "Dosya/Feed Toplu Ürün Yükleme" alanına tıklayın.
Teslimat Şablonunu Hazırlama

Toplu ürün yüklemek için ilk olarak teslimat şablonunu seçmelisiniz. Kayıtlı kargo şablonunuz yok ise aşağıdaki süreci takip ederek yeni kargo şablonu oluşturunuz.

Teslimat şablonunu seçmek için tedarikçi konsolunuza girin ve "Ürün Yönetimi" sekmesinden "Kargo Şablonlarım" butonuna tıklayın.

Açılan ekranda bulunan "Teslimat Şablonlarım" butonuna tıklayın. Daha sonra, "Yeni Şablon Ekle"a butonuna tıklayın. Açılan pencereden yeni "Kargo Şablonu" oluşturunuz. (Görsel 1.3)

Daha önce oluşturmuş olduğunuz bir Teslimat Şablonu yoksa "Yeni Şablon Ekle" butonuna tıkladıktan sonra bilgileri doldurun ve verilen ID değerini kopyalayın veya bir yere not edin.

Bu ID değeri, daha sonra ürünleriniz için XML yada XLSX dosyalarını hazırlarken kullanacağınız için önemlidir. Eğer ürün gönderimleri için birden fazla adres kullanıyorsanız; tüm adreslerinizi yukarıda anlatıldığı şekilde ekleyin ve her bir adres için verilen farklı ID değerlerini daha sonra ulaşabileceğiniz şekilde kaydedin.

Görsel 1.3

Bölüm 2 - Örnek Ürün Şablonu İndirme

Kategorilere göre ürün şablonu indirmek için Toplu Ürün Ekleme sayfasında bulunan "Yeni Talep Oluştur" butonuna tıklayın. Açılan ekranda, "Toplu Ürün Şablonu İndir" kısmındaki XLS formatlarından kullanmak istediğinizi seçin. Daha sonra açılan pencerede ürün ekleyeceğiniz kategoriyi veya kategorileri seçin. "Devam Et" butonuna tıklayın ve ".zip" uzantılı dosyanın inmesini bekleyin.

Zip Dosyası İçeriği:

İndirdiğiniz Zip dosyasında, ürün ekleyebileceğiniz her bir kategoriye ait bir klasör mevcuttur. Klasörün içinde, XLSX dosyanızı hazırlarken ihtiyacınız olacak (değer, özellik, marka gibi) verileri barındıran bir adet örnek XLSX dosyası bulacaksınız. Dosyada içindeki bilgilerin sadece klasörün ait olduğu kategori için geçerli olduğunu unutmayın. Ekleyeceğiniz kategorilerin ID’lerine örnek XLSX dosyasının içinden veya "Toplu Ürün Yönetimi" sayfasından ulaşabilirsiniz.

Bölüm 3 - XLSX Hazırlama

  • XLSX Zip dosyasını indirdiğinizde aşağıdaki XLSX şablonunu elde edersiniz.

Xlsx Örnek Tablosu

ProductCode Title Status SubTitle Description Brand BrandModel Stock Price Currency DiscountExists DiscountType DiscountValue WarrantyType WarrantyTime Category Images ShippingDetail Gtin Mpn CustomOrderInput HasVariant Variant1 Variant2 Variant3 Property(Renk:5ca62b05278ba92cd6d17142) Property(Ebat:5ca62b13278ba92cd6d17541)
353232324 Örnek Ürün Başlığı 1 Örnek Ürün Alt Başlığı Örnek Ürün Açıklaması Premier Ürün Marka Modeli 120 150000 TL true 2 24 1 24 58467690aaa46604db0ed86d https://tinyjpg.com/images/social/website.jpg,https://tinyjpg.com/images/social/website.jpg 5e4f8e86ab1d073570d3748a false true Renk:Kırmızı,Beden:S,Code:32551,Stock:15,Price:50,MPN:,GTIN: Renk:Sarı,Beden:M,Code:33512,Stock:15,Price:50,MPN:,GTIN: Renk:Mor,Beden:L,Code:33551,Stock:15,Price:50,MPN:,GTIN: Kırmızı 20x20 cm
Genel Notlar
  • Tüm fiyatlar kuruş biriminde olmalı, Örneğin: 100 TL'lik bir ürün için 10000 yazmalısınız.
  • "ObjectId Türü" İpsizcambaz tarafından verilecek ID’ler için kullanılır.
  • Dokümantasyonda {} olarak belirlenen dinamiktir. Mesela Variant{Integer} demek ki Variant1 olabilir.

XLSX'in butün alanları

Alan Türkçe Tür Zorunlu Geçerli Değerler Varsayılan Açıklama
ProductCode Ürün Kodu String Evet Mağazanız tarafından ürüne verilecek olan kodu gösterir. Daha önce yüklenmiş bir ürünün kodu kullanılırsa işlem, ürün güncellenme olarak kabul edilecektir.
Title Başlık String Evet Ürün Başlığıdır
Status Durum Integer Hayır 0, 1 Ürün Durumu değiştirmek için kullanılır. Önemli Not: Sadece güncellemede kullanılabilir.
0 => Pasif
1 => Aktif
SubTitle Alt Başlık String Evet Ürün alt başlığıdır
Description Açıklama String Evet Ürün açıklaması
Brand Marka ObjectId Evet Ürün markası
BrandModel Marka Modeli ObjectId|String Evet Ürün marka modeli
Stock Stok Integer Evet Ürünün Stok Sayısı
Price Fiyat Number Evet Ürünün indirimsiz fiyatı. Önemli Not: Ürün fiyatlarının hepsi kuruş birimi ile yazılmalıdır.
Currency Döviz Number Evet TL, USD, EUR Ürün fiyatının döviz cinsinden değeri
DiscountExists İndirim Var Boolean Evet true, false false Ürünün indirimli olup olmadığını belirlemek için kullanılır.
DiscountType İndirim Türü Integer Şartlı Evet 1, 2, 3 İndirimli Türü.
1 => İndirimli Fiyat
2 => İndirim Oranı
3 => İndirim Tutarı
DiscountValue İndirim Değeri Integer Şartlı Evet İndirim Değeridir. İndirim Türüne göre girilmelidir.
WarrantyType Garanti Türü Integer Evet 0, 1, 2, 3 Garanti türünü gösterir.
0 => Garantisiz
1 => İthalatçı Firma Garantili
2 => Tedarikçı Firma Garantili
3 => Teknik Servis Garantili
WarrantyTime Garanti Süresi Integer Evet 0, 12, 24, 36 Garanti süresini gösterir.
0 => Yok
12 => 12 Ay
24 => 24 Ay
36 => 36 Ay
Category Kategori ObjectId Evet Ürün Kategori ID’sidir. "Toplu Ürün Yönetimi" sayfasından veya indirdiğiniz örnek şablondan elde edebilirsiniz.
Image{Integer} Resim String Evet Resim linkleri. Birden fazla resim belirlemek için numaralandırma yapılmalıdır. Örneğin Image1, Image2
ShippingDetail Teslimat Şablonu ObjectId Evet Teslimat Şablonu ID’sidir. Teslimat şablonu ID’sini nasıl elde edeceğiniz ile ilgili bilgilere bu dokümantasyonun 1. Bölümünde ulaşabilirsiniz.
Gtin GTIN String Hayır GTIN Sayısı
Mpn MPN String Hayır MPN Sayısı
CustomOrderInput Kişiye Özel Boolean Hayır true, false false Kişiye özel alanı aktif hale getirmek için kullanılır.
HasVariant Varyantlı Ürün Boolean Hayır true, false true Ürünün varyantlı olup olmadığını belirtir. Eğer ürün varyantlıysa "true" değilse "false" olmalıdır.
Variant{Integer} Varyant String Hayır Ürün Varyantları belirlemek için kullanılır. Varyant dizisinin formatı şu şekildedir. Özellik:String,Code:String,Stock:Integer,Price:Number,MPN:String,GTIN:String. Yukarıdaki örneği inceleyebilirsiniz. Varyant dizi formatı oluştururken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar:
  • Birden fazla varyant belirlemek için numaralandırma yapılmalıdır. Örneğin; Variant1, Variant2 v.b.
  • Bir değere bağlı en az bir özellik eklenmiş olmalıdır. Örnek Renk:Kırmızı
  • Birden fazla özellik belirleyebilirsiniz.
  • Code, Stock, Price, Mpn ve Gtin değerleri gerekli değildir
  • Bir ürünün tüm varyantlarında aynı değerler kullanılmalıdır.
Property({String}:{ObjectId}) Özellik String Evet Ürünün Özelliği belirlemek için kullanılır

Bölüm 4 - İpsizcambaz Kategori Listesi v1.0

İpsizcambaz.com'da kullanılan en güncel kategori listesine Kategori Kategori Servisi'nden ulaşabilirsiniz. Ayrıca aşağıdan hem XLSX hem TXT formatlarında indirebilirsiniz.

TXT formatı için lütfen tıklayın: : ipsizcambaz-categories.txt

XLSX formatı için lütfen tıklayın: : ipsizcambaz-categories.xlsx